marți, iunie 03, 2014

#ClujX - lansare oficiala site CJX.ro

Azi au lansat siteul oficial CJX.ro....si...
Peste 19 zile Gabriel si Dan pleaca la drum. Spre vest. 1 luna/16 orase din tot atatea tari.
Ca sa gaseasca capitala culturala europeana si sa o aduca la Cluj.
Ca sa promoveze Clujul in Europa....
Pe scurt...pun umaru' la pozitionarea Clujului pe harta EU pentru ca in 2021 sa puna EU Cluju' pe harta lumii. Simplu? Nu as zice. Dar cu siguranta ... "misto".
Le doresc succes maxim in proiectu' CJX
Bafta baieti!
CJX - comunicat oficial de presa:
CJX.ro – Cluj Checks In at Europe
Cluj-Napoca, 3 iunie 2014 Bloggerii clujeni se implică activ în susţinerea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021.

Astazi a avut loc lansarea oficiala a site-ului CJX.RO – un proiect venit din partea comunității bloggerilor clujeni, pentru susținerea candidaturii Clujului la titlul „Capitală Culturală Europeană 2021”, prin promovarea orașului ca destinație turistică, oraș Capitală Europeană a Tineretului 2015 și ca posibilă viitoare Capitală Culturală Europeană.
În această vară, doi bloggeri clujeni pornesc în căutarea „Capitalei Culturale Europene”. Întreaga călătorie durează o lună (22 iunie – 28 iulie), include 16 orașe din 16 țări și va fi documentată, pas cu pas, pe acest site: cjx.ro

“N
e propunem să ajungem în 16 orașe, foste, actuale și viitoare Capitale Culturale Europene. Dorim să aflăm ce înseamnă pentru fiecare dintre aceste orașe candidatura sau titlul european – ce transformări aduce în viața locuitorilor, cum se dezvoltă scena culturală locală, și ce schimbări s-au produs în înfățișarea și infrastructura orașului. Ne vom întâlni cu membri ai echipelor care au organizat evenimentele din cadrul Capitalei Culturale Europene și vom sta de vorbă , în stradă, în parcuri și în cafenele, cu oamenii orașului, să aflăm experiența lor legată de candidatura și desfășurarea Capitalei Culturale Europene.  In același timp, avem șansa de a promova Clujul peste tot pe unde vom poposi și de a pune Clujul pe harta Capitalelor Culturale Europene!” – Gabriel Aldea
„Intenționăm să ne întâlnim cu cei care au fost responsabili pentru candidatura orașului, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom discuta despre cum și-au pregătit candidatura, care au fost avantajele sau aspectele specifice care i-au ajutat la câștigarea titlului, cum s-a schimbat orașul și care a fost implicarea comunității în program. În această călătorie colectăm idei interesante din programul capitalelor trecute, pe care să le prezentăm clujenilor, ca mostre ale experienței unei Capitale Culturale Europene.” – Dan Ciulea
Site-ul CJX.ro va fi arhiva dinamică a întregii experiențe de a descoperi lumea capitalelor culturale europene, prin articole, linkuri, materiale video, fotoreportaje, comentarii etc.
Primăria Cluj-Napoca si Asociaţia „Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană” sunt partenerii oficiali ai acestui proiect. Finanțarea proiectului este asigurată prin sponsorizări.
CJX.ro este un proiect al bloggerilor clujeni împreună cu Asociaţia "Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană", realizat cu sprijinul TNT Romania, Traveo.ro, Sam Mills Distribution, Skobbler si Orange Romania.


Niciun comentariu: